Fartfyllda dator och tv-spel

Även om en skärm aldrig kan ersätta den riktiga upplevelsen av att köra en Gokart så är det ingen tvekan att racingspel kan vara mycket underhållande.snabb gokart

Mario Kart

Spelet som startade hela konceptet måste vi självfallet nämna först. Mario Kart har enligt många både startat och fulländat gokart racing i tvspels-format. Spelet är mycket lättsamt med förenklade kontroller vilket gör att hela familjen kan vara med och spela. Första spelet släpptes till Super Nintendo 1992, fyra år före första versionen i full 3D på Nintendo 64.  Det senaste spelet släpptes 2014 till Nintendo Wii-U och har hela 88 poäng på Metacritic.I alla spelen så placeras det på vägen ut diverse power-ups som man kan samla upp för att sedan använda. Vissa kan vara vapen som saktar ner dina motståndare medan andra istället gör dig otroligt snabb.

Lego racers

Tre år efter att Mario Kart 64 släpptes så började det dyka upp spel som helt klart tagit inspiration från Nintendospelet. Lego Racer tog dock in något som fortfarande är väldigt unikt, man kunde designa sin egna bil genom att bygga den med virtuella legobitar. Det kom även en uppföljare till spelet några år senare.

Andra alternativ

Även om kartracingspel är ett mycket bra sätt att uppleva hastighet så finns det även fler alternativ. Nedan går vi igenom ett par tre nya sätt att uppleva höga hastigheter genom din dator.

The flash – Världens snabbaste superhjälte

Om man gillar höga hastigheter även i fiktiva universum så finns det ingen snabbare än serietidningshjälten The Flash (eller blixten som han också kallades i Sverige). Karaktären har den senaste tiden blivit allt mer populär efter att han fått sin egen tv-serie som utspelar sig i samma universum som tv-serien Arrow på Amerikanska tv-kanalen The CW. När det kommer till spel så har karaktären inte synts till allt för ofta.

Virtuell verklighet

Den senaste utvecklingen när det kommer till att uppleva hastighet i spel kanske kommer i form av ett kartracingspel i virtuell verklighet. Det har än så länge endast släppts en prototyp men många hoppas på ett helt spel till VR headsetet Oculus Rift då demon var väl mottagen.Ett annat spel på plattformen som förmedlar hastighet på ett mycket bra sätt är AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!  där man faller från en hög höjd och måste styra runt omkring för att inte falla in i olika byggnader.